ایران من

ایران من ، سرزمینی است برای کاشت بذر دانش و اندیشه

ایران من

ایران من ، سرزمینی است برای کاشت بذر دانش و اندیشه

کرونا و جهان بینی انسان

| دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۹، ۰۳:۱۸ ق.ظ | ۰ نظر

آمار آدم هایی که می کُشد به نیم درصد هم نمی رسد اما جهان را ترسانده و اجتماعات بشری را تا پستوی خانه ها عقب رانده است. بشر در عصر صنعت و تکنولوژی در مقابل یک ذره نادیدنی زانو زده است. حتی ابرقدرت های صاحب منصب و مالکان ثروت های قارونی هم از خوف آن ایمنی ندارند.

آدمی که روزی اشرف خلقت و فاتح جهان مادی بود حالا خودش تسخیر شده است. آن چه امروز درو می شود محصول دست ساز نوع بشر و مکاتب مدرن و ماتریالیسمی است. انسان امروزی به حدی مدرنیزه شده که حتی در نهایت عجز و لابه اش به اوهن البیوت خود پناهنده می شود اما از منشا قدرت و فطرت هستی چاره نمی جوید. کرونا شاید روزی تمام شود اما این ابتلائات و فتنه ها تا روزی که ولایت انفاس شیطانی و هوس های نفسانی برچیده نشود تمامی ندارد. هوس های مادی بر روان لطیف آدمی چیره گشته او را آزار می دهد. جهان ماده بر عالم معنا مسلط شده و ملکوت روح آدمی در ولایت طمّاع نفسانیات اسیر و بی قرار است.

این سختی ها و بلایا تا روزی که عقل حساب و روح بلند بشریت قدرت نگیرد و مهار این نفس چموش و طاغوت بی افسار را به دست نیارد ادامه خواهد داشت. این داستان ادامه دارد تا وقتی که ابناء بشر از انواع طواغیت رهیده و بر آن ها شوریده باشد، تا وقتی که ولایت توحیدی را چون تشنه در بیابان بخواند و بجوید. این فتنه ها غربال آخر الزمان است ؛ که برای عده ای عذاب است و برای دسته ای بلا و برخی را در آزمونی سخت فرو می برد. در این تلاطم ها البته مومنان به غیب خیلی تاب آورترند از آدمیانی که زندگی را یک پاره خط و متاع دنیا را آخر خط پنداشته اند.

آن چه مهم است این که همگان باید دریافته باشند که نظم نوین جهانی آن قدر کهنه و مستاصل است که حالا خودش هم به دنبال یک منجی است. این نظم بی نظام که روزی عقل را در تجربه و سلطه را در تسخیر ماده می پنداشت حالا ابعاد جدیدی از قواعد ماورای طببعت و قدرت معنا او را به چالش کشیده است. همان مکتب مدرن مادی که روزی انسان را سالار جهان و مرکز آفرینش میخواند اینک حتی از تامین معاش و سلامت جسم او عاجز است. حالا جهان یک منجی می خواهد تا میان واقعیت این ماده و حقیقت آن معنا موازنه ای بسازد و تعادلی بکارد. 

کرونا و فتنه های آتی به زودی مرزهای کذایی در نظم نوین مدرنیته را خواهند شکست. سیاره زمین کشتی کوچک و شناور آدمیان است در صحرای بی کران هستی. دیگر همه باید دانسته باشند که پیکره این جامعه انسانی، در هم تنیده و به هم پیوسته است.

 

بازنشر: خبرنامه دانشجویان ایران

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی